Русия регистрира под 700 смъртни случая заради COVID за едно денонощие

...
Русия регистрира под 700 смъртни случая заради COVID за едно денонощие
Коментари Харесай

Най-малкият брой смъртни случаи заради COVID от повече от половин година в Русия

Русия записва под 700 смъртни случая заради COVID за едно денонощие за първи път от повече от половин година. Броят на новозаразените с ковид обаче още веднъж е тръгнал нагоре, с разпространяването на разновидността Омикрон, предава Българска телеграфна агенция.

Федералният действен щаб за битка с инфекцията заяви през днешния ден за 686 умряли - минимум от 5 юли. Вчера смъртните случаи бяха 723.

Общият брой на умрелите заради COVID в Русия по данни на щаба е над 321 хиляди Страната е преди всичко в мрачната статистика в Европа и четвърта в света след Съединените щати, Бразилия и Индия.

Броят на новите случаи на ковид в Русия през последното денонощие е над 29 200 - най-много от 13 декември. Разпространението на болестта в страната се бе забавило през последните седмици, преди да се появи Омикрон. Новият, мощно инфектиран коронавирусен вид се популяризира с бързи темпове в Русия.

В Санкт Петербург за миналите 24 часа са регистрирани близо 4 хиляди нови случая - най-много от началото на пандемията.

По калкулации на ТАСС коефициентът на разпространяване на болестта в Русия се е повишил до 1,50 - най-високото си ниво от 5 май 2020 година

В страната с население от към 144 милиона души са регистрирани общо над 10,803 милиона случая на ковид. Русия е на шесто място в света по този индикатор след Съединените щати, Индия, Бразилия, Англия и Франция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР